maanantai 31. tammikuuta 2011

Verhotakki ties-kuinka-mones

Esikoiselta puuttui vielä kevättakkikaava, ja tietysti myös se takki. Piirsin kaavat 98-senttisen hupparikaavan pohjalta, lisäten taas vuorin ja muut tarpeelliset jutut, ja kaavan kokeiluversioksi päätyi aikaisemmin esittelemäni punavalkoinen Tampellan verho. Lopullisen takin toivon vielä ennen kevään tuloa tekeväni tästä Ikean Annamoa-kankaasta, jos vain saan sitä jonkun ikeareissaajan kautta itselleni junailtua:
Nyt täällä kuitenkin on taas yksi retrotakki vailla kotia! =) Koko on 98/104, ja fleecevuorillinen versio on kyseessä.


Tosimummo-lappunen löytyy niskasta sisäpuolelta, ja samalla seudulla asustelee myös ripustuslenkki:


Tällä kertaa ompelin vuorin muuten fleecestä, mutta hihakappaleet on Eurokankaan venetsia-vuorikankaasta. Näytti sujahtavan lapsen päälle paljon helpommin, kun hihavuori on liukaspintainen. Ja tässäpä vielä koko systeemi nurinpäin - näkyy paremmin myös ompelurakenteet:

Meinaa välillä olla jo hohto himmenemässä tuosta kuvaustouhusta, kun nytkin piti tytär lahjoa kuvattavaksi jätskilupauksen voimalla... eri juttu silloin jos vaate tulee itselle, mutta nämä huutisvaatteet ei meinaa kelvata päälle ollenkaan. Vaikka tämäkin takki on minusta kymmenen kertaa ihanampi livenä kuin näissä pimeissä kuvissa!Kohdistin kankaita leikatessani nuo kuviot jatkumaan saumoista huolimatta yhtenäisinä. Ja hupun päälliosassa on vielä yksi itsenäinen pätkäkuvio:


Muuten tämä on aika samalla tavalla toteutettu kuin aikaisemmatkin takit, mutta hupun malli on erilainen. Siinä on tuo keskikappale erikseen, eli huppu muotoutuu nätimmin pyöreäksi. Sen lisäksi vetskari jatkuu muutaman sentin hupun puolelle, kun se muissa kaavoissa on loppunut minulla miehustan yläreunaan.

11 kommenttia:

 1. Onpas kiva takki, ihanan pirteä :)

  Ikea reissua ei tiedos, mut jos täs ennen kevättä tuleeki käytyä (meil ku saatta yhtäkkiä tulla ahaa elämys että lähetäänpä), niin kyselen sit vieläkö kangasta olet vailla.
  (täst iistä tonne haaparantaan ajaa suht sukkelaan :) )

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis ja erittäin siiststi ommeltu takki! Minulla tätä kangasta palanen jemmassa ja takkia myös olen ajatellut. On muuten tosi kova/jämäkkä kangas, katsotaan josko uskaltais ommella tai päättykö ihan tauluksi vain;)

  VastaaPoista
 3. On muuten viimesen päälle ihana!jos mulla ois tyttö nii heti haluaisin tuon, makso mitä makso!voi surkeutta;)
  just tuolla kaavalla ois pojillekki ihanat ne takit...

  VastaaPoista
 4. Kuinka nopeesti sä tarviit sitä kangasta? Mä voin sitä hakea sulle.

  VastaaPoista
 5. Sani ja nasba: kiitos reippaudesta!! =) Alustavasti on ollut puhetta Muruhutun kanssa että hän hakee sitä joskus kun käy, mutta jos teistä jompikumpi on aikaisemmin käymässä niin tottakai värvään hommiin! ;) Sinänsä sillä ei ole hätää, kunhan takin saisi tehdyksi ennen kuin on aika luopua talvitakista, ja ainakin nyt näyttää, ettei se aika ole ihan lähellä... ;)

  kewa: mun kangas ei ollut kovin jäykkää, sellaista normaalivahvuista lakanatyyppistä vain. Liekö tehneet tuota samaa kuosia erilaisina kankainakin?

  saikku: kiikutapa joku päivä tai ilta se kangas näytille niin tehhään niille pojille takit! =)

  VastaaPoista
 6. Tajusin muuten juuri, että mulla on tota kangasta kotonakin. Olen ostanut sitä sellaisen ison pehmohevosen päällystämiseksi, mutta en ole ehtinyt. :) Voin mitata sen tänään (jos suinkin muistan) ja katsotaan että riittääkö se. Voisin sitten laittaa heti postiin. :) Mä en meinaan varmastikaan ihan heti tule sitä käyttämään. ;)

  VastaaPoista
 7. ^ No mittaa ihmeessä!! Laittele vaikka spostia. =)

  VastaaPoista
 8. aivan ihana ja raikas takki :) Kelpais meillekki jos ois tuon kokonen neiti, poika ku ei punasta huoli päälleen millään.. ;)
  Vaikka mun makuun tuo vois mennä pojallekki, jotai poikamaista asustetta vaan..

  VastaaPoista
 9. No heissan taas! Onkohan tää takki jo löytänyt uuden kotinsa? Toivon totisesti että ei, sillä tahon sen! :D

  VastaaPoista
 10. ^ ikävä kyllä kyllä, se on löytänä uuen koin, kuten kaikki muutkin takit - yhtään ei tällä hetkellä oo tehtynä ja joutilaana lojumassa. Mutta ei sulta löytyis kangasta josta tehdä? =)

  VastaaPoista
 11. Minkä tyyppistä kangasta sen pitäs olla? Siis niinku matsku? Huomaa, että en tajua kyseisestä aiheesta yhtään mitään mutta voin esittää tajuavani. ;) En siis omaa mitään kankaita kun en osaa ommella kuin tyynynpäällisiä (hah!) mutta olis ihan mahtia, jos voisit ommella tuommosen takin? Erityisesti tykkään tosta hupun korkeesta etuosasta, vai mikä se on.
  Laitan sulle sähköpostia vaikka tässä lähipäivinä kaikista jutskista niin vastaile sitten tähänkin kysymykseen. :)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.