maanantai 15. marraskuuta 2010

Uusvanhoja mekkoja

Lauantaiaamun kauppareissuun sisältyy tietysti käynti kirppiksellä. Tällä kertaa se käynti poiki mm. nämä kaksi uusretropaitaa, jotka olivat venähtäneet lyhyiksi ja leveiksi, ja olivatpa siis aika edullisestikin myytävinä. Isokukkainen oli joku Lotta-merkkinen, pilvipaita on Nanson. Tällaisina näistä ei olisi ollut meillä oikein mihinkään:


Mutta voi miten söpöjä niistä tuli, kun ne muutettiin mekoiksi!Ylempään mekkoon leikkasin kaikki kappaleet alusta saakka aivan kuin kankaastakin yleensä leikataan, mutta Nanson mekkoon hyödynsin kaula-aukkoa, ja ompelin resorit itse pelkästään kädenteille. Ylempi mekko on tuollainen 74/80-kokoinen, pilvimekko on arviolta 92. Kaavoja ei ole, vaan leikkasin yhden 74-kokoisen paidan kaavojen pohjalta nuo molemmat (eli siis levensin/pidensin helmaa jne).
Minusta tällaiset pikkumekot ovat ympäri vuoden aivan ihania! Pelkässä pitkähihaisessa bodyssa tahtoo tytöllä olla aina sormet kylmät, mutta jos bodyn päälle pukee vielä pitkähihaisen paidan, tulee tuolle ikiliikkujalle jo liian lämmin. Tämä on sopiva välimuoto.

Pilvimekko on tosiaan vielä liian iso tytölle, ja mietinkin, jaksanko alkaa sitä säilyttelemään, kun tuntuu että tytön 92-kokoon on aikaa yksi pieni ihmiselämä. Voi olla että se ilmaantuu huutonettiin joskus - tai sitten ei. Näistä kuvista ei niin näy että tämä on iso, mutta on se. Melkein nilkkoihin asti pitkä, ja hartiat ihan liian leveät. 92/98-kokoisen pojan eteen kun sitä mallasin, oli aika justiinsa sopivan näköinen.
12 kommenttia:

 1. ihania mekkoja :) On se kyllä onni omistaa taito taikoa kirppislöydöistä ihania vaatteita!!:)

  VastaaPoista
 2. Voi miten suloinen pikkuneiti. Ja hienot löydöt oot tehnyt ja saanut niille uuden elämän. Tämmöisistä tulee aina hyvä mieli.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanat mekot!! Noista tulee kyllä aina paras mieli kun tekee edullisen löydön mistä tekee jotain vielä parempaa:)

  VastaaPoista
 4. Tuo on just parhaillaan sitä kierrätystä! Kivoja mekkoja. Onko teilläkin joku arkku tuossa vai mikä tuossa vasemmalla näkyy?

  VastaaPoista
 5. Tosi söpöt mekot ja kierrättäen tehdyt saa aina niin hyvälle tuulelle :)

  VastaaPoista
 6. voi kun tuli söpöt mekot.. pääsivät kankaat oikeuksiinsa..

  VastaaPoista
 7. Tuo on todellakin arvokas taito, et kirppislöydöistä rakentaa paljon parempaa! Tosi nättejä mekkoja! (huokailee milloin ompelukoneen sais tähänki huusholliin hurraan ees jossai muodossa..)

  VastaaPoista
 8. Ihania! Todella taidokasta tehdä vanhoista vaatteista uusia! tuo pilvimekko on sitten söpö!

  VastaaPoista
 9. Oioi, paljonko tahtoisit tuosta pilvimekosta? Se olis varmaan tuolle meidän pötkylälle ihan soppeli ensi kesänä!!

  VastaaPoista
 10. Tyytis: aim sori ku se meni jo. ;) Tarjoon sulle jos tulee joskus vastaavia mahdollisuuksia vastaan :)

  VastaaPoista
 11. Anna: Joo on se arkku, mehän ostettiin joskus tuossa kesemmällä iso arkku olkkariin. =)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.