perjantai 10. syyskuuta 2010

Paitaahousua

Eilisten housujen joustiksen loppu piti käyttää johonkin. Vielä siitä sai kapean malliset housut koossa 104cm.


Noiden housujen taskun malli on siitä aikaisemminkin mainostamastani anopin lastenvaatekirjasta 70-luvulta, mutta itse housun kaava on omaa vääntöä. Kirkkaan oranssi resori on jäänyt tähän saakka kokonaan käyttämättä, kun on niin kirkuvan oranssi - vähän kuin niissä huomioliiveissä, joita käyttää monet lenkkeilijätkin. Tuohon punaiseen se kuitenkin natsasi mielestäni kivasti, ja sain siitä nyt osan käytetyksi. Eikä se tuossa enää niin räikeältä näytäkään kuin pelkkänä resoripalana. Taskut tein muuten tällä kertaa niin, että ompelin taskukappaleen tuohon housujen päälle - ensiksi huolittelin taskunsuun resorilla, sen jälkeen ompelin taskun housuihin siksakilla. Ja taskukappaleen nurjalla puolella on kuitupohjainen tukikangas, ihan vaan siksi että sai sen helpommin ommeltua suoraan ja siististi.

Tyttö oli tottakai mielissään uutuudesta. Oli taas niin ihanan lämmintä, että mentiin ulos kuvaamaan housuja...


*****

Housujen ompelun jälkeen saumurilangat vaihtuivat takaisin valkoisiin, ja ompelin viimein Mjukatygeriltä aikaa sitten tilatun kirahvikankaan paidaksi.


Kirahvit kankaassa ovat vaaleanruskeita ja kahden värisiä vihreitä, mutta jotenkin mielsin nuo ruskeat kirahvit koko ajan violeteiksi. Siksi laitoin violetit resorit. Ne kävivätkin kivasti tyttären violetteihin H&M:n housuihin. Ja nyt kun näitä kuvia katsoo, niin näyttää aivan siltä kuin nuo ruskeat kirahvit todella olisivat muuttuneet violeteiksi?!!Tänään postissa tulivatkin ihanat ihanat ihanat sienitrikoot Saksasta, ja ensi viikolla pääsen niitä ompelemaan. Saikku, tulepa ens viikolla vilkasemaan, näyttääkö tulokaskankaat siltä, että Vilhokin tarvitsisi kärpässienipaitaa! =)

Ps. Tervetuloa uusille lukijoille!! Kiva saada lisää elämää blogiin - onhan se vähän eri asia kirjoittaa näitä juttujaan, kun ei pelkkään bittiavaruuteen jorise.

7 kommenttia:

 1. Heh, ja mun koneella sekä kirahvit että resori näyttävät ruskeilta... :p
  Katselin juuri samaa kangasta ja mietin pitäisikö laittaa tilaukseen meidän pojalle, homma jäi sitten jumiin kun tuosta löytyi niin monta eri värivaihtoehtoa...

  VastaaPoista
 2. Sarita: Minä vähän petyin tuon kankaan laatuun.. on tosi paksua, eikä mitään, mutta kun on sellaista hauraan oloista, venyy herkästi muttei oikein palaudu.. sillä kai tuosta ei aikaisemmin ole tullut ommeltua mitään.

  VastaaPoista
 3. kivan pirteät housut ja ihana kirahvipaita..ja tosiaanki nöyttää ainaki kuvissa violeteilta nuo kirahvit :)

  -ANskuli

  VastaaPoista
 4. On taas ihania tekeleitä..
  Minäpätulen katsastamaan jos ehin ku sen verran kiireinen viikko tulossa!
  Mut älä tuhlaa koko kangasta;)

  VastaaPoista
 5. Et tyhjiä jorise! Minusta sulla on ihana blogi, kättesi työt ja tyyli kirjoitella. Ymmärrän kyllä tunteen, kun itsekin sitä miettii, että joriseeko ihan tyhjiä..Kun laskurikin lakkasi toimimasta.
  Jossain blogissa, missä oli norsu. Ja sen takana valkoinen kangas ruskeilla kukilla. Olisitko kiinnostunut..? Mulla on luultavastikin juuri samaa, äidin kotoa? Vaihtarit? :)

  VastaaPoista
 6. AnniKa: Kiitos! =) Oon sun blogia käynyt kurkkimassa jo ties kuinka pitkään, liekö sieltäkin jonkun idean napannut. Ihana blogi sullakin! =) Ei sulla olis sitä kukkakangasta ruskealla pohjalla, valkoisin kukin? Löysin kesällä onnellisten sattumien kautta tuota valkopohjaista ihan reilusti, mutta toisinpäin-värisenä mulla ei sitä ole...

  VastaaPoista
 7. Kiva! Ja vielä kivempi jos tekeleistä on jotain ideaa ja innostusta muillekin! :)
  Minulla ei oo kuin sitä valkopohjaista ruskeilla kukilla. Harmi!

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.