torstai 16. syyskuuta 2010

Mekoiksi meni

Ruskeasta sienitrikoosta kehkeytyi tytölle jonkinlainen tunika. Koko on varmaan joku 104-senttinen, mutta tuollainen kai voi olla sopiva vaikka vuosia, pitkästä mekosta lyhyeksi tunikaksi... kaava on ihan oma ja uniikki, koska leikkasin kappaleet paidan kaavasta vapaasti pidentäen ja helmaa leventäen.


Tuossa tasona kuvatessa tuntui, että siinä on vähän yöpaidan näköä, mutta päälle puettaessa se ei enää niin yöpaitamainen ollutkaan.
Kesällä tuota voisi pitää ihan sellaisenaan, ja näin kylmemmillä ilmoilla paidan ja legginsien kanssa. Pitäisi mennä kipinkapin kauppaan ja ostaa tytölle saapasmalliset talvikengät - nyt on niin paljon mekkoja ja tunikoita vaatekaapissa, että tyttö tarvitsee ehdottomasti pitkävartiset popot. =)

Samalla leikkuulla ja ompelulla syntyi myös "tilattu" lahjatunika, 98-kokoisena ja hihattomana. Tähän laitoin varsin tuollaiset luonnonvalkoiset kanttaukset, kun koskaan ei voi olla varma miellyttääkö muiden silmää esimerkiksi tuollainen oranssin kanttauksen yhdistäminen tuohon kankaaseen. Luonnonvalkoisen kanssa kokonaisuus on ainakin rauhallisempi.


Oma tytär mallasi päälleen tätä hihatontakin versiota, vaikka koko 98 alkaa monissa vaatteissa ollakin hänelle jo hiukan lyhyt. Mutta kuten näkyy, tämä menisi vielä ihan hyvin, ja sopii siis toivottavasti sajaalleenkin vielä pitkään. Tämä tunika on kuitenkin hiukan kapeampi ja lyhyempi kuin tuo tytön oma.


9 kommenttia:

 1. Minusta molemmat resorivärit on yhtä hyvät, molemmat sopii! Hienot tuli.

  VastaaPoista
 2. Aivan syötävän ihanaa kangasta!<3 Voi, löytyisköhän tuota jostain täältä suomenmaaltakin, saisin itsekin tytölle tehdä tunikan tuosta!

  VastaaPoista
 3. Ensimmäinen ajatus, mikä mulle tuli mieleen kun näin tuon ylimmän kuvan enkä ollut vielä lukenut sanaakaan, oli että kylläpäs tuo oranssi resori näyttää kivalle ruskeassa mekossa! Tekee siit syksyisen lämpöisen oloisen tunnelmaltaan.

  VastaaPoista
 4. pm: en ainakaan tiedä että tuota saisi mistään Suomesta, kerro mullekin jos löydät sitä jostain! Vois ostaa lisääkin.. ;) Mutta voit kysellä jos pääsisit mukaan Janan seuraavaan kimppatilaukseen, mikäli hän niitä vielä järjestää. Pullaposken maailma -blogista löydät Janan. =)

  VastaaPoista
 5. Kannattaa tarkistaa, onko tuota vielä HANHELIn sivuilla myynnissä...

  VastaaPoista
 6. anonyymi: kiitos kovasti, sieltä löytyi! :D Kirjanmerkkeihin meni. <3

  VastaaPoista
 7. Tosi kivannäköisiä on molemmat! Tykkään kovasti tuosta kankaasta, mutta neiti (6v.) ei sille lämmennyt yhtään...=)

  VastaaPoista
 8. Onpas ihania tunikoita :) Ja nuo oranssit kanttaukset tekee tunikasta ihanan syksyisen ja lisää "retro"-tunnelmaa :D Kyllä kelpais varmasti meidänki pikkuneidille!!

  VastaaPoista
 9. Voi kiitos kangaskauppa vinkistä! :) Tilaukseenhan tuo sienitrikoo meni ja kohta taas postilaatikko kolahtaa ;)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.