torstai 30. syyskuuta 2010

Jotain tarttis vielä tehä!

Ei ihan vielä muistuta takkia?! 


Aika hikinen urakka edessä päin, etenkin kun se täytyy tehdä tässä kaiken muun ohessa, sauma kerrallaan. Se on kuitenkin jo hyvin, että minulla on kangas, vuorikangas, tukikangas, väliin villavatiinia, napit, kaavat... eilen minulla ei ollut edes niitä.

Tavoitteena olisi saada ommeltua tässä seuraavien päivien (viikkojen) aikana villakangastakki itselle, pitkästä aikaa. Viimeksi olen villakangastakkia työstänyt parisen vuotta sitten, joten on hyvä aika palauttaa mieleen kaikki sellaiset kiemurat, joihin ei trikootamineita tehdessä törmää. Hmm... mites ne peilisaumat ommeltiinkaan, tai yleensäkin herrainkaulus... entäs vuorittaminen, eipä ole tullut laiteltua vuoria mihinkään moniin aikoihin. Ja olikos tuossa tosiaan taskutkin, jaksaisikohan nekin väsätä.. Sovitusvaatekin pitäisi kyhätä, ja sen pohjalta muutella kaavaa omiin muotoihin soveltuvaksi. Työmäärää on viisainta olla mittaamatta tunneissa, ja takille on turha alkaa laskea hintaa, jos työlle ajattelee hinnan.

Olen varma, että tämän(kin) projektin jälkeen päätän taas visusti olla tekemättä yhtä ainoata villakangastakkia itse, ainakaan lasten- ja kodinhoidon ohella. Mutta ken leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön...

8 kommenttia:

 1. Hyvähän se on että jaksaa pitää ammattitaitoa yllä!!

  VastaaPoista
 2. Minäkin oon joskus aatellu villakangastakin ompelua itselle, mutta ehkä on parempi olla edes aloittamatta moista hommaa! ;) Taitais kestää liian monta vuotta ennenkuin se valmistuisi.

  VastaaPoista
 3. Ihana teksti...niin totta! Aloin itsekin miettimään koska oon viimeksi tehnyt herrainkaulusta...on kyllä monta vuotta, ellei kymmenen!

  VastaaPoista
 4. Itsellä on sama projekti menossa. Tosin kaavat on vielä päässä, mutta ajattelin ainakin viikon uhrata tähän projektiin.

  Tosin itse ajattelin selvitä joko pystykauluksella tai hupulla, mutta jotkut taskut pitää ainakin vääntää. Ja hihan istutus, kauhulla odotan taas valmiiksi!

  VastaaPoista
 5. Sulla on sentään jo kankaat!:) Minä oon monen monta vuotta haaveillut että tekis mieleisen takin itelle, mutta lopulta ei oo aikaa ja ostan jonkun karseen rääsyn suoraan kaupasta (ja koko talven kiukuttelen miten hirvee takki mulla on :D )

  VastaaPoista
 6. ^samat sanat kuin Lillillä tuossa ylhäällä!!

  Ammattitaitokin on hiipunut monilta osin kun tuli aikoinaan sellaista pakkotaukoa vaativampien ompelusten kanssa. :-((

  VastaaPoista
 7. Kuulostaa aikamoiselle urakalle, juuri sellaiselle johon omat taitoni eivät tule koskaan riittämään... Mielenkiinnolla jään siis odottamaan minkälainen lopputulos siitä syntyy. :)

  VastaaPoista
 8. mites on takin laita?:D
  Mielenkiintoinen projekti..taitoa siihen ainakin tarvitaan ja sitähän sulta löytyy!:)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.