perjantai 30. heinäkuuta 2010

Uusiounelmia

Jossain aikaisemmassa postauksessa mainitsemani Kontista löytynyt tyynyliina ei jättänyt mieltäni rauhaan, vaikka olin jo vakaasti päättänyt lopettaa ompelun ja keskittyä ajattelemaan edessä olevaa reissua matkakohteineen. Mutta minkäs teet! Sieltä se kaapista huuteli ja maanitteli, ja minä aloin tietysti miettimään, miten suloisen pikkupaidan siitä vielä voisi saada tytön lomavaatetukseen.

Oli ryhdyttävä kaavanpiirtoon. Pohjaksi löysin SK 5-6/2010 lehdestä kivan mallisen paidan, josta muokkasin omanlaiseni version. Ja tosiaan, yksi 50x60cm tyynyliina riittää tällaiseen 104-senttisen tytön pikkupaitaan mainiosti (jos omaat nätin tyynyliinan ja haluaisit muuttaa sen n.104-senttiseksi paidaksi, ota yhteyttä spostilla. Kun mulla nyt on tuo kaava niin samahan noita olis tehä enempikin)!


Olin jo viemässä leikkuuroippeita roskikseen kun pysähdyin miettimään, voisiko niistä leikata vielä jotain.. no taskut nyt ainakin. Siispä leikattiin taskut, jotka asettelin etukappaleen helmaan:


Etupuolella helmassa on pienet laskokset ja nappihalkio, pääntien huolitteluna toimii alavara ja kädentiet koristin tyynyliinan valmiiksi käännetyllä reunalla, josta riitti juuri sopivasti tuon kokoisen paidan kädenteiden röyhelökoristeisiin.

Kieltämättä aika ihana tuli, ja mikä tärkeintä, tytär on aivan myyty (ja tukka märkänä, kun maalasi vesiväreillä hiuksensa juuri ennen tätä kuvausta sinisiksi, ja pääsi siis suihkuun).




Ja vaikka paita tuli valmiiksi, olo ei ollut ihan rauhallinen vieläkään. Jotain pitäisi vielä kehitellä, kun kohta on sentään elettävä viikko ilman ompeluksia (perheenpää lähti jo asuntoautoa hakemaan). Ihan pikaisesti vain, päätin, ja ompelin (ihan pikaisesti tietenkin) pikkuisen salsahameen huutonettiin.


Kangas on huutonetin kautta ostettu retrolakana, ja päätyy siis hiukan muuttuneena takaisin bittikauppaan. Kangasta jäi vielä, ja tytär hinkui jo itselleenkin tuollaista hametta, kun sai mannekiinina olla. Sen ompelemisen sentään jätän jo suosiolla loman jälkeen odottavien töiden joukkoon. Tuo kangas oli hauskasti raidallista, ja sen ansiosta olikin kiva kikkailla raidallista osiota vyötärölle ja muualle pelkkää kukkaa.

Voi miten osaa jo pieni, alle nelivuotias neiti olla niin neiti - katsokaa nyt miten naisellisesti laskeudutaan portaita.. tuo ranteen asento on ihan huippu!! =D




Harmikseni huomasin kankaassa pienen tahran vasta, kun olin sen jo hameeksi ommellut. Laitan vielä siitä kuvan ja linkityksen huutonetistä tänne, jotta sen voi ennen ostopäätöstä tarkistaa. Eli tuossa keskeltä vähän oikealle, kukan terälehdessä, on vähän valkoisen kohdalla sinistä:

paitsi että opin juuri laittamaan kuvia huutonetin myyntiteksiin, joten tästä eteenpäin saan kuvat suoraan sinne, jesss!!


Ja NYT onkin sitten jo korkea aika lepuuttaa rannetta ja lopettaa naputtelu ja ompelukset viikoksi. Hyvää elokuun alkua kaikille ja kiitokset kaikista ihanista kommenteista, niitä on aina yhtä mukava lukea ja mielessään vastata.. ikävä kyllä se vastaaminen jää yleensä ajatuksen tasolle.

Palataan pian!!!

15 kommenttia:

  1. Oi, ihana paita ja hame! Pitääkin tästälähin katsella tyynyliinatkin kirppareilla tarkasti. Miten pienestä pitäen nuo pienet tytöt omaavatkaan jo ne neidin elkeet. Täälläkin tyttö jo alle 2 vuotiaana käveli tomerasti aamulla kaapille ja sanoi "ame" eli hame oli siis saatava päälle. :)

    VastaaPoista
  2. Uskomatonta että tyynyliinastakin siellä loihditaan tuollaisia ihanuuksia. En ihmettele ollenkaan että neiti on tyytyväinen :)

    Ihanaa lomaa!!

    VastaaPoista
  3. On tosi kaunis paita ja varsinki tuo hame!! Miten raskitki myyntiin laittaa? ;)

    VastaaPoista
  4. ^ Koska voin tehdä aina uuden ;)

    VastaaPoista
  5. Aivan ihana paita! Ensi kesänä sä saat täältä monta tilausta kahdelle neidille. :)

    VastaaPoista
  6. Oi että, mahtavaa kun vanhat hyvin palvelleet rätit saa vielä uuden elämän, kuin ruma ankanpoikanen joutsenena... =)

    VastaaPoista
  7. Aivan ihana paita! :D Mullakin noita lakanoita on kertynyt, joten ompelukone laulamaan! ;D

    VastaaPoista
  8. Söpö paita! Täytyykin alkaa suunnitella tarpeettomana makaavista vanhoista tyynyliinoista vastaavaa!

    VastaaPoista
  9. iiiihana paita <3 Tosi nätti! Ja hame myös!
    Uskomatonta miten vanha lakana tai tyynyliina voi saada taitavan ompelijan käsissä ihan uuden kauniin elämän :) Meidän 3v.poika katseli sylissäni noita kuvia ja kysyi että "Äiti, miksi mulla ei oo koskaa hametta?":D Taisi tehä ompelukset häneenkin vaikutuksen;)
    Hauskaa lomaa teille!

    -Anskuli

    VastaaPoista
  10. vastavierailulle saavuin ja liityin lukijaksesi!
    Jotkut ne osaa loihtia tuollaisia, me toiseet taas... no ei osata ommella :)

    VastaaPoista
  11. Älä muuten heitä niitä pieniäkään jämätilkkuja pois jos sellasia uhkaa jäädä, jemmaa mulle! =D Sen ei tarvi kovin kummonen rätti olla, kun jonku koristetyynyn vielä nukkekotiin saa. Tahtoo olla vähän ongelma se, että vaikka jossain näkee sopivaa pieniprinttistä tai ohutraitaista kangasta, ei sitä kehtaa/pysty mitään 20x20cm:n palaa ostaa... =)

    VastaaPoista
  12. Mari: Joo laitetaan talteen pikkupalatki, saat joskus sitte kaivella mun applikaatiopaloja jos niistä löytyis nukkekotikamaa! ;) Ps. Eurokankasta ku ostaa kankaita, niin minimimäärä mitä ne leikkaa on 10cm. Mutta onhan siinäki leveyttä aina reilusti.

    VastaaPoista
  13. voi huokaus näitä sun kaikkia ihanuuksia taas! Lav it!

    VastaaPoista
  14. Juku, sun käsissä kyllä mikä vaan lakanan pala tai kankaan kaitale muuttaa muotoaan hienoksi vaatteeksi. Taitava olet, tosiaan!

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.