torstai 6. toukokuuta 2010

Vielä kerran norsuja!

Eilen illankähmeessä pääsin viimein silppuamaan loput ruskeasta norsutrikoosta. Myllymuksuilta tilatut resorit saapuivat sopivasti tällä viikolla, ja sain hyödynnettyä niistä mangonkeltaista tähän paitaan. Kaava on Ottobre 6/09 lehdestä... Kuopus oli eilisessä puolivuotisneuvolassa 64 senttiä pitkä, joten hyvin mahtuu vielä 68cm vaatteet, jollaisia tämäkin paita edustaa.


Hieman harmittaa, että muistin tuon "homemade by mum" -lapun vasta kun olin jo ommellut vasemman sivusauman umpeen. En enää iltaväsyssä viitsinyt alkaa sitä purkamaan, joten ompelin lapun oikeaan saumaan. Ja kyllä se sille näyttää, että väärälle puolelle se joutui! ;/

Molemmilla olkapäillä on kaksi nepparia, mikä on kyllä minusta liikaa. Riittäisi, että napit on toisella olalla pukemista helpottamassa. Mutta tulipahan nyt tehtyä koko paita ihan viimeisen päälle Ottobren ohjeiden mukaan.


Yleensäkin nuo Ottobren lastenvaatteiden kaavat on mielestäni aika hyviä. Jotkut farkut on tosin kamalan leveitä, mutta paitojen kaavat on yleensä muokkaamatta käyttökelpoisia! Suuren Käsityölehden kaavoja taas en ole tainnut koskaan käyttää ilman pientä uudelleenmuotoilua. Ovat usein leveitä ja laatikkomaisia, eivät ollenkaan minun mieleeni. Useita vuosia Käsityölehti minulle tuli, mutta jossain vaiheessa huomasin, etten juuri koskaan ole edes kaavoja irrottanut, joten lopetin tilauksen. Kirjastossa silloin tällöin selailen ja katson, onko lehden linja yhtään muuttunut.

2 kommenttia:

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.