perjantai 7. toukokuuta 2010

Tulossa

Meillä kävi niin hyvä tuuri, että ystäväperheemme halusi luopua tällaisesta vanhasta pulpetista viime syksynä. Nyt se on palvellut lastenhuoneessa mintunvihreänä talven yli, mutta tulevan kesän aikana se olisi tarkoitus riisua maaleistaan ja uudistaa täysin.


Vihreän maalin alla on vaalea maalikerros, ja sen alla toivottavasti jo puupinta...


Kannesta näkee, että vihreä maali on vedetty valkoisen päälle, vanhaa poistamatta:


Ja joistakin kohden pilkottaa ihan oikea puu:


Kyllä siitä vielä salonkikelpoinen kaunotar saadaan, kunhan ilmat lämpenee kunnolla ja pääsen ulos maalinpoistoon. Jos kaiken maalin saa kunnolla pois, vahaan tai petsaan pulpetin pähkinänruskeaksi tai vähän tummemmaksi, mutta mikäli se osoittautuu mahdottomaksi (kuten vähän pelkään) maalaan koko komeuden valkoisella. Valkoinen peittää kaikki kauneusvirheet, mikäli niitä ei hiomalla saa pois.

Aika viheliäistä muuten asua tällaisessa vanhassa talossa, jonka vintillä on kaikenlaisia aarteita - siis vuokranantajien omia tavaroita. Sen verran sinne on pitänyt käydä kurkkimassa, että siellä on ainakin vanhoja ovia, yksi punainen pesukomuutti, lasten sänky ja ties mitä muuta ihanaa. Ja niitä ei kuulemma myydä, lainata eikä lahjoiteta, koska ne on talon mukana ostettu ja ne kuuluvat sinne vintille (lahoavat siis muun talon mukana kunnes on myöhäistä pelastaa mitään). Niiin tyypillistä!!! ;( Vanhoja huonekaluja omistavia ihmisiä tuntuu usein vaivaavan joku "mitään en tarvitse mutta mistään en luovu" -syndrooma.

3 kommenttia:

  1. Harkitse tarkkaan minkä väriseksi maalaat! Mua harmittaa ku maalasin yhen senkin ruskeaksi, se pitäis ottaa työn alle ja maalata nyt sitten valkoiseksi. :) Vaikka samahan se on minkä väriseksi maalaa, kuitenki jossain vaiheessa huomaa, että ois sitteki pitäny maalata jollain muulla värillä...

    VastaaPoista
  2. Sanna - meillä kaikki mööpelit on joko valkosta tai sitte tuommosta tummaa, ja jos maalia laittaa niin sitte se on aina valkonen. Helppo siis päättää värit. ;)

    VastaaPoista
  3. On kyllä kummaa toimintaa jos ei kerran myydä, lainata eikä lahjoiteta. Takuulla kannattais ennemmin myydä ne aarteet kuin antaa lahota... Ja löytyisvarmaan ostajakin läheltä:)

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.