maanantai 26. huhtikuuta 2010


Viime viikolla valmistui parit housut. Vauvan housuille kehitin kaavan Ottobren 92-senttisistä pitkiksistä. Kun lahkeita lyhensi ja vyötäröä vähän nosti, kaava oli käyttökelpoinen 74-senttisiin collegehousuihin. Koska sivusaumoja ei ole, tällaiset housut on todella nopea tehdä. Lahkeissa ja vyötäröllä on kuminauhat:


Samaa kaavaa voisi hiukan kehiteltynä käyttää farkkuihinkin: vyötärölle voisi laittaa leveän, napakan resorin, ja jos katkaisisi kaavat keskeltä, farkkuihin saisi myös sivusaumat tikkauksineen.


Poika sai ruskeat velourhousut, jotka ehtivät olla vajaan puoli tuntia jalassa ennen sotkeentumistaan. ;) Kuvat sentään ehdin ottaa ennen sitä:


Kaava myös näihin housuihin on muokattu siitä samaisesta pitkisten kaavasta. Lahkeita on hiukan levennetty ja muutenkin kaavaa on levitetty koko matkalta vähän. Itse tehden saa hoikalle pojallekin mukavan kapeita housuja, jotka pysyvät jalassa ilman henkseleitä. Kuvassa näyttää aivan siltä kuin lahkeet olisivat eri mittaiset, mutta kyllä niiden pitäisi ihan saman pituiset olla...


Loppuviikosta tytär sai tunikan uusien legginsiensä kaveriksi. Kangas on Eurokankaan palalaarista, tosi mukavan tuntuinen, nukkaantumaton ja hyvin laskeutuva viskoositrikoo. Joskus niistäkin palalaareista tekee hienoja löytöjä! Kaava on kappaleita leikatessa perus-paidasta hiukan levennetty ja pidennetty:


Sampsukalta tuli viime viikolla myös nämä kivat saumaan ommeltavat laput:


Kudottu teksti on ruskealla, joten kivasti käy noihin ruskeisiin lastenvaatteisiin, joihin olen niin tosissani tykästynyt.

Ps. Kävijälaskurin mukaan täällä vierailee päivittäin lukuinen määrä surffaajia - ilmoittautukaa ihmeessä kommenttilaatikossa, se olisi mukavaa! =)

2 kommenttia:

  1. Ihanat saumalaput ihaniin vaatteisiin! =D

    VastaaPoista
  2. Teidän lapsilta ei ainakaan vaatteet pääse loppumaan :)Sulosia nuo saumalaput.

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.