maanantai 7. toukokuuta 2012

Putkihuivi


- Taita haluamastasi kankaasta kaitale pituussuunnassa kaksinkerroin, oikeat puolet vastakkain. Kaitaleen leveys taitettuna on noin 25cm. Pituus on kai makuasia, mutta tämän esimerkkihuivin pituus on n. 160cm. Tällaisen huivin voi ommella ompelukoneen suoraompeleellakin, mutta ainakin näin reikäiseen kankaaseen käyttäisin pelkästään saumuria. Tai jos haluaa menettää hermonsa, voi tietysti kokeilla ompelukoneen huolittelevia ompeleita - ja varautua siihen, että pitkän sivun ompelussa menee jonkin aikaa.


- Leikkaa päät ja avoin reuna tasaiseksi ja ompele kaitaleen pitkä sivu umpeen. Jätä molemmat päät avoimiksi.

 

 - Käännä huivi oikeinpäin ja kohdista äsken ommellun sivun päät kohdakkain, oikeat puolet vastakkain.


 - Ompele saumurilla päätyä niin pitkälle kuin kätevästi pääset; aikasi ommeltuasi huivi on kiertynyt tällaiselle mukavalle nutturalle, ja joudut väkisinkin lopettamaan ompelun:


- vetäise kehittelemäsi mutkelo suoraksi ja ompele saumaan syntynyt kääntöaukko käsin umpeen. Kohdasta saat siistimmän, kun silität kääntöaukon saumanvarat nurjalle, ja ompelet vasta sitten.


Varsinkin tällaiseen pitsimäiseen kankaaseen tuo käsin ommeltu kääntöaukko katoaa lähes täysin:


Ja valmista tuli! Helpompaa kuin heinänteko, ja paljon nopeampaakin.

10 kommenttia:

 1. Voi kiitos ohjeesta, sinä kirjoitat niin hauskasti, että vaikka osaisin ehkä tehdä tälläisen ilman ohjetta ottaisin sen esille ihan vaan viihdykkeen ja hyvän tuulen vuoksi. :)

  VastaaPoista
 2. Tollaisen tuubihuivin vois ommella valmiista, tavallisesta huivistakin. Asettuis varmaan paremmin kaulaan, kun en osaa (malta) aina asetella hyvin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Olin jo joskus viime syksynä ajatellut ommella yhdestä huonosti asettuvasta kaupan huivista putkihuivin, mutta jostain syystä se jäi. Jokohan nyt saisi aikaiseksi.. =)

   Poista
 3. Tässä viimeisiä (ja itseasiassa ensimmäisiä) joululahjoja aloittelen ja yksi nopeahan on tietysti putkihuivi. Kiitos ohjeesta! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos ohjeesta. Sain heti väriä vaatetukseeni :D Nopeaa ja voi tehdä lahjaksikin :)
  - Rytariikka

  VastaaPoista
 5. tosi mukava että olet tehny tällaisen ohjeen.. .nyt tiedänkin miten saan tuosta valtavasta huivivalikoimasta paremmin kaulaan istuvia.. teen niistä tuubihuiveja.. =)

  VastaaPoista
 6. Kiitos ohjeesta, menee heti tänään testiin! Mitähän tuo kangas oli? ....todella kivannäköistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli Eurokankaan palalaareista, ostettu ehkä pari-kolme vuotta sitten..

   Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.