FAQ

Mikä ihmeen tosimummo?
Tämä blogi on saanut nimensä siskoni lausahduksesta, jonka mukaan minä olisin oikein tosimummo, jos mummoutta mitattaisiin käsitöiden ja muun käsillä tekemisen kautta. Siskoa niin kovasti huvittaa kun kiertelemme yhdess kirppareita, ja hypistelen kaikkea käsissäni todeten, mitä niistä voisi tehdä. Yleensä kuulemma katsellaan, mitä ne ovat eikä sitä, mitä niistä saisi.

Mistä on kotoisin "timppana" joka lukee tuotemerkeissä?
Se on lapsuudenaikainen lempinimeni, jolla haluan "signeerata" omat ompelukseni - niin omille lapsille tehdyt kuin muille ommellut. Joskus käytän myös TOSIMUMMO-lappuja, mutta vähemmän vaatteissa.

Ompeletko tilauksesta?
Ikävä kyllä aika on ollut niin tiukalla aloitettuani työelämässä kevättalvella 2014, että olen luopunut tilaustöistä kokonaan. Ompelen ainoastaan itselleni ja omille lapsille.

Millä koneilla ompelet?
Ompelukoneena minulla on (melkein) kaikki toiveet täyttävä Bernina Aurora 450, johon voi tarvittaessa hankkia myös kirjontalaitteen.

Saumurini on Berninan 1150MDA, sellainen luja ja aika kattava peruskone. Puolen vuoden käytön perusteella voin suositella! Helppo rullapäärme, langat saa neulansilmään vipua painamalla (jos saa), tikki on ollut koko ajan luotettava, tasainen, joustava ja siisti. Painoa on koneella sen verran, että ei lähde hyppimään, vaikka ajelisi kaasu pohjassa.

Näiden lisäksi minulla on oivana apurina peitetikkikone, Bernette 009DCC eli tuttavallisemmin "Bertsa". Hankin koneen elokuussa 2012.