sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Seinäsuunnitelmia

Tarttis tapiseerata yksi seinä.


Tuo eteisen seinä on tässä kuuden vuoden aikana ottanut paljon osumaa ja vaatii joka tapauksessa kittaamista ja uutta maalia, joten keksittiin sitten, että voishan siihen laittaa samantien jonkun raflaavamman pinnan. Se on vielä niin rikkonainen ovineen ja valokatkaisijoineen, että vaikka siihen lätkäisisi miten rajun kuosin, niin tuskin se siitä kauhean levottomaksi voisi mennä.


Meillä on mielessä siihen joku tiili- tai betonikuvioinen tapetti, kun siellä on muuten niin vaaleaa, ja toisaalta eteisen teollisuustyyliset valaisimet ottaisivat varmaan ilolla seurakseen lisää industriaalia.


Yläkuvien tapetit löytyvät RTV:n Factory-sarjan malleista, ja ovat vahvoina ehdokkaina tuohon seinälle. Olen ollut ihan aina heikkona tuollaisiin rapattuihin ja rapistuneisiin tiilipintoihin muutenkin.


Tykkäisin kovasti myös näistä vanhahtavista kuviotapeteista, kuten tästä Sandbergin Violasta, mutta tämä sai täystyrmäyksen siipalta samantien. Hyväksyin sen, mutta jos meillä joskus on vanha talo, lupaan, että tällaisilta ette tule välttymään!


Tällainen lautaseinäkuvio rapistuneine maaleineen olisi myös minusta kauhean kaunis, mutta se pitäisi ehdottomasti laittaa vaakatasoon, jotta se ei näyttäisi seinälle nousevalta lattialta.


Entäs tämä sitten! Fiilis on ihan kuin jostain tehdasrakennuksesta. Niin upea! Tähän vain ei päästä toistuvakuvioisella rullatapetilla, ja neliöhinta (36e) on sama kuin kokonaisessa rullassa nonwoven-tapettia. Hukkapaloja tulee ovien takia melkein puolet koko seinästä, joten tällainen ei ole vaihtoehto. Toki keksisin hukkapaloille helposti mutakin käyttöä, mutta kyllä se silti tulee liian kalliiksi, kun kyse on ihan vain turhamaisesta ja ylimääräisestä remontista.

Jos hinnalla ei olisi merkitystä, tällainenkin olisi tosi jees. Tässäkin tosin joutuisi miettimään, onko suunta väärä. Tiilikuvioissa se menee luonnostaan oikein, kun tiilet ovat vaakatasossa.


Yksi betoniseinäsuosikki on meillä molemmilla tämä Tom Hagan valokuvatapetti. Tämä tarvitsisi ehdottomasti ison, ehjän seinän. Kuvan seinällä on korkeuttakin niin, että aito tehdasfiilis on ihan käsinkosketeltava!


Tällaisissa tehdastyylin tunnelmissa tällä kertaa. Jospa pääsemme jossain vaiheessa postaamaan toteutetusta muutoksesta! Hyvästit sävyttämättömälle valkoiselle seinälle, tervetuloa uusi, rouhea seinä!

8 kommenttia:

 1. Auuu, ei saa näyttää tuommoisia kuvia kun juur on meillä seinäpintoja uusittu eikä tänne sovi oikein nuo industriaalit, vaikka mun syömmein niille niin sykkiikin. Mut ootappa sitte seuraavassa talossa; senkin uhalla että se voi olla vasta vanhainkoti;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulispa vähän vanhainkotiinkin asennetta tavanomaisten maalattujen seinien sijaan! 🤣

   Poista
 2. Liputan niiden kahden ekan vaihtoehdon puolesta!

  VastaaPoista
 3. Näkisin tuon lämpimämmän punertavan sävyisen tiilen kivempana. Mutta miten ois ihan oikea betoniseinä? Tällä tavalla http://deko133.blogspot.fi/2015/08/diy-betoniseina.html?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm.. Tuotakin katselin sillon kun noita tapetteja etsin, mutta jotenkin se ei tunnu parhaalta ratkaisulta. Seinään kuitenkin kertyy tahroja ja niitä on ikävä pyyhkiä tuollaisesta seinästä, vaikka ulkonäkö onkin siinä ihan kiva! :)

   Poista
 4. Olkkarin tehosteseinä samalla vaihtoon, sehän vähän ku jatkumoa tolle seinälle?! 😁 Sais pöytätasojakin tiiltä vasten somisteilla herkuteltavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me puhuttiin jo siitäkin, miten tulis kiva kun senki vaihtas. :D Mutta sit pitäs maalata koko olkkari uusiksi, kun tuo mulperi on liian lämmin beige tiili- tai betoniseiniin. Jäisköhän se siihen olkkariin sitte? ;)

   Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.