lauantai 3. maaliskuuta 2012

Tosi mummo!

Kukkuluuruu. Tässä sitä ollaan, vaikka piti olla ihan muualla. Serkkulassa sairastuttiin, eikä me uskallettukaan reissahtaa. Toivottavasti vähän myöhemmin sitten!

Tilasin Ottobren yhden irtonumeron tässä taannoin, kun siinä näytti olevan niin mukavia tunikoita. Koska mitään sopivaa kangasta ei ollut piilossa odottamassa, piti kokeilla yhtä mallia tuollaisesta retrolakanasta, jonka komeus on vähän kyseenalaista. Mutta komeaa tai ei, näin mummoksi en olisi lopputulosta uskonut!


Mallissa on kauniit pintuckit etukappaleella, ja ne taas ovat oikeinkin armollisia tällaisille vatsanpienennysvaiheessa eläville, kun etukappaleelle saa niillä kivasti väljyyttä.


Irrotettava vyö piti ommella myös, koska ohjeessa käskettiin ompelemaan sellainen.


Ei tätä oikein tahtonut viitsiä edes kuvata päällä, on tämä niin mummo! Vaikka eihän mummoissa mitään vikaa ole, en minä sillä. Itselleni en vain koskaan voisi kuvitella päälle mitään tämän näköistä (muuten kuin nyt).


Tuohon mekon yläpuolelle voisi hyvin kuvitella muutamia vuosikymmeniä vanhemman näköisen naaman. Vaikka eihän tuo omakaan enää ihan siloinen ole, vaikka joskus erehtyykin kuvittelemaan, että on vielä melkoisen nuori. Niin kai kaikki varmaan itsestään ajattelee, riippumatta siitä, mitä numeroissa näkyy, tai peilissä?


Ilman vyötäkin tätä voisi pitää, jos yleensäkin voisi pitää. Ai kun mulla ottaa silmään kipeää nämä kuvat - kun ei vaan käy, niin ei käy!


Jos joku liekehtii tykönänsä tuota mekkomallia, kaava sellaiseen löytyy Ottobre Womanin numerosta 5/2008. Myös tämä mummomekko on ihan valmis muuttamaan mihin tahansa. Mikäli mummomekkotarvetta ilmenee, tai koet jonkinlaista kummaa mieltymystä tällaiseen, tätä voi kysellä sähköpostitse omakseen. Koko on suunnilleen 38/40.

Koska ei päästykään reissuun, ja koska en päässytkään ratsaamaan pohjoisempaa kirpputoritarjontaa, karkasin tänään paikallisille kirppareille heti aamutuimaan. Kontissa iskin silmäni melkein metrin korkuiseen rottinkikoriin, ja arvaattehan te, miten sinä kävi. Se tarttui silmään kiinni.

 

Pakkohan se oli autoon raahata. Aika kätevä kapistus sikäli, että siihen sai hyvin heiteltyä kaikki loppukierroksen aikana haalitut romut. Sitten vain kotiin: "katopa, ostin tämmösen korin!" Pakkoko sitä on korostaa, että se oli ostettaessa tyhjä?

Täydensin myös ompeluhuoneen varustusta, sillä jo pitkään on tympinyt se, että Auroran tarvikekaapista on puuttunut tuikitarpeellisia hyllyjä. Nyt on paljon paikkoja puolille, samoin kaikenmalliset paininjalat saavat kiikkua omissa kiikuissaan.


Ja ah tätä järjestyksen tuomaa mielihyvää. Tämä on nähkääs järjestyksen mummo, henkeen ja vereen. Ohlssonin Clas oli juonessa mukana, ja kauppasi minulle lokerolaatikon, johon oli niin mukavata rojauttaa kaikki pikkuruiset nepparit sun muut ompeluhilppeet.


Sitten joskus, kun löydän yhtä halvalla jonkun kauniin pikkulaatikoston, annan tämän perintönä puolisolle ja velvoitan keräämään tähän kaikki merkilliset irtoruuvit ja laatikoissa pyörivät joutomutterit.


Tänään pyöritin taas vähän laatikkopiiriä. Olin saanut nepparit ja muut pikkurojut kauniisti laatikoihinsa, ja satuin vilkaisemaan ompelukaappiin päin. Mutta sieltähän ei näkynyt ompelukaappia, vaan ruskeaa pahviseinämää. Ne tuhannen laatikot olivat muuttaneet sinne, kun pakastimen päällinen oli pakko tyhjentää! Muutama erittäin kiukkuinen viisiminuuttinen, vähän ähinää ja puhinaa, ja ompeluhuone oli taas astetta avarampi. Nyt pääsee ompelupöydän lisäksi myös ompelukaapille- se on jo aika hyvin!

Joo tuo pikkulipasto on väärinpäin tuossa siksi, ettei kaksivuotias saisi päähänsä tyhjentää laatikoista kaikenlaisia siipan romukokoelmia lattialle. Ja Tex Willerit puolestaan on tungettu lipaston alle siksi, että lipaston pohjassa on sellaiset tyhmät, terävät pikkutassut, joista jää helposti jälki lattiaan, koska lipastolla on törkeästi ylipainoa.


Laatikkopiirin pyöriminen pysähtyi tällä kertaa osin tuulikaappiin, osin meidän makkariin. Vaatehuoneeseen olisi tietysti ihan kiva päästä, mutta niin kauan kun siellä ei ole vaatteita, ei sinne niin pakko ole päästä. Pakompi on se kangaskaappi, jos minulta kysytään.


No kaikkea tekin keksitte ihmetellä... Syöttötuolihan se päällimmäinen on! Tai ainakin oli. Ja toivottavasti joskus vielä on uudestaan. En minä lämpimikseni noita lapsukaisia termiiteiksi nimittele, ne on sitä välillä ihan oikeasti.

Paitsi korin takia, muutenkin oli ihan hyvä kierros tänään. Löysin Kontista myös kankaita, joista toivottavasti saan joskus ommelluksi jotain minulle itselleni. Lapsetkin rikastuivat vanhoilla kunnon Nokia-saappailla sun muilla tarpeellisilla, ja pysäytinpä auton vielä hetken mielijohteesta erään osto- ja myyntiliikkeen eteenkin. Sieltä ostin yhden vanhan, kirjaillun pitsilakanan kahdella eurolla, ja hipelöin monenlaista muutakin, saaden opetuksen myös siitä, ettei kaikkeen välttämättä aina kannata koskea. 

Olen nimittäin kovin ihastunut kaikenlaisiin vanhoihin puuesineisiin, ja voisin ostaa vaikka jokaisen tielleni sattuvan. Tuolla satuin sitten silittelemään muhkuraista puunuijaa, mitä lie survinta, ja siitä hellyydensoituksesta sain palkaksi tikun kämmeneeni. Koko loppureissun ajan sain irvistellä sen tikun aiheuttamaa kirvelyä kädessä ja miettiä, miten likainen se pamppu mahtoi olla. Enkä muuten ostanut sitä, mokomaa pistelijää.

Olihan sillä reissulla huonotkin hetkensä, kuten aina. Kaikkein vaikeinta oli olla tupisematta kiukkuisia kommentteja ääneen silloin, kun eräässä myyntipöydässä isolla kirpparilla myytiin vessaharjaa kolmen euron kappalehintaan. Ihan oikeasti, hei. Kuka uskaltaa tunnustaa, että on ostanut vessaharjansa kirpputorilta kolmella eurolla? Meidän marketista saa samanlaisen eurolla.

Mutta nautitaan näistä ihanista kevättalven auringonsäteistä (joita ei kyllä nyt näy koska on ilta. ja minua väsyttää)! Hauskaa lomaa sille, jolla sellainen on!

22 kommenttia:

  1. Mekon malli näyttää aivan ihanalta!! Joku tuollainen olisi kesäksi kiva, olettaen että tuo pienin suostuu luopumaan tissiruokailusta siihen mennessä koska sellaiseen tuo ei varmaan ole kovin kätevä :)

    VastaaPoista
  2. Minä tykkäisin mekon kankaasta mutta en osaisi siitä mitään tehdä, enkä pitää päällä.. Kaapissako vain ihailisin tuota kangasta...?

    Juuri ennätin miettiä kuluvalla viikolla jos pitkästä aikaa kiertäisin kirpparit mutta ajattelin ettei sieltä kuitenkaan mitään ompeluun liittyvää löytyisi. Ja nyt ei sitten tarvitsekaan enää, olisit varmaan ottanut mukaasi kaiken sellaisen vastaantulleen ;)

    Voi kun taas laitoit kuvaa tuosta Berninan kaapista, juuri kävin lukemassa kirjoituksesi kys. koneesta. Juuri nyt ei ole mitenkään mahdollista ostaa uutta konetta, mutta entinen kone on tosiaan hajoamassa käsiin. Hoen mielessäni aina siksakkia ommellessani jotta "kestä vielä, kestä.." Ja juuri nyt tietysti tekee mieli niin paljon applikoida.. Siispä haaveilen tuosta koneesta ja koetan uskotella että se ei varmasti ole niin kiva kuin kehutaan... Veikkaan että se maksaisi niin paljon että meillä ei syötäisi sitten puoleen vuoteen..

    Vessaharja?? Jep.... :D

    VastaaPoista
  3. Mulle kelpaisi hyvinkin tuo mekko. Saattaa kyllä olla liian pieni. Pystytkö kertomaan rinnanympärysmittaa ja hintaa?

    VastaaPoista
  4. Tässähän ihan tekee mieli kirpputoreja kiertelemään, niin mukavalta kuulosti tuo sun reissu - paitsi ei se tikku sormessa.

    VastaaPoista
  5. pikkukiiski: no en imettäis kyllä tuossa mekossa..! :D

    onnekas: lähdepä vaan liikkeelle, minä tyhjensin kaapunnin kirppikset ja olin kotikunnassa takaisin vasta, kun kaikki kierrätysputiikit olivat jo sulkeneet ovensa! =) Sinne jäi sua odottelemaan vaikka mitä jännää! Mutta sorry, pakko kertoa että kone on juuri niin hyvä kuin kehutaan.. <3

    Maija: lähestytkö spostitse! Otan mittoja huomenna, nyt on pomo sylissä niin en pysty, mutta laitan lisätietoja sulle kun ilmineeraat osoitteesi tosimummo@wippies.fi =)

    Anna: kirpparinkiertely päivässä pitää lääkärin loitolla.. jos ei silittele karttuja!

    VastaaPoista
  6. Ihuna hamonen <3 Ja kangas!! Oot sä taitava :)

    Ja voihan kirppiskierros ..odottelen jo niin paljon mahdollisuutta siihen, yksin. Kivalta kuulostaa sun reissus :)

    VastaaPoista
  7. Ihastuttava mekko. Harmi, kun taitaa olla liian iso, ja taisi mennä jo. Minun silmään ei pistele yhtään tuollainen mekko.:)

    VastaaPoista
  8. Hauska mekko! Aurinkoisena kesäpäivänä mikä ettei :)
    Olen hurahtanut näihin ihanankamaliin kuoseihin. Sopii tai ei, tykkään niistä.

    VastaaPoista
  9. Ei liian mummo vaan hieno ja kaunis mekko :) Nykymummot on jo farkkulinjoilla, niin me nuoremmat voidaan ihan hyvin pukeutua vanhoihin kankaisiin ;)

    VastaaPoista
  10. Mä tykkään mekosta, sekä kuosista että mallista! :)

    Ihailtavaa järjestelmällisyyttä!! :) Mulla on myös tuo muovilokerikko, mutta metallinen/puinen versio olisi kyllä paljon jykevämpi.. mun ompelukämppä on niin suljettu alue, että sitä ei tarvitse sisustella muun talon sisustuksen mukaan! sen kun vetää oven kiinni ja kääntää avaimesta! :D

    VastaaPoista
  11. No minusta tuo on ihana kaikessa mummoudessaan. Harmi ettei siinä pysty imettämään, olis varmaan ollut mulle melko sopiva.

    VastaaPoista
  12. aNNa: kyllä kirppiskiertely on mukavaa, sitä kannattaa odottaa!!

    Peppi: tavallaan minäkin tykkään, mutta mieluummin puen niitä lapsille.. raukat, ovat sijaiskärsijöitä.. =)

    Hanna: tuossa on lokerot muovia ja runko metallinen, aika jykevän oloinen! Eikä maksanut kuin n. 16e.

    VastaaPoista
  13. Omalla tavallaan kaunis mekko(heh, olipas taas hyvin kehuttu), mutta luultavasti jäisi kaappiin pyörimään mullakin. Kangas yksinään on ihan kiva katsella ja mekon malli on nätti, yhdessä vaan... No... Aina ei voi onnistua, ei edes joka kerta!^_^

    VastaaPoista
  14. Ihana kangas ja ilman vyötä mekko ei näytä yhtään mummolta!! =)

    VastaaPoista
  15. Ihana mekko!!! Minulle kyllä kelpais, olenkin jo mummo;) En tiedä vain että mahtuisko??? Kaunis!

    VastaaPoista
  16. Todella kaunis mekko! Harmi ettei ole mun kokoa...

    VastaaPoista
  17. Ihana mekko, mutta jos se ei tunnu omalta niin sitten ei :D

    VastaaPoista
  18. Ihana mekko - mut täytyy myöntää et enemmän malli kuin kangas. Olen tuota samaa mallia ihastellut ja ajatellut sen tekeväni. Loistavasti taas kirjoitettu! :) Eikö järjestely ja järjestys ole ihana asia! ;) (itse siinä vähän laiska mutta sitäkin innokaampi!)

    VastaaPoista
  19. Oi,oispa mun kokoa niin voisin antaa mekolle uuden kodin! Minäkin kauan taistelin tuollaisen laatikkohirvityksen kanssa,että ostaakko vaikko ei. Kaunishan se ei ole,mutta kyllä sinne saa niin näpsäkästi napit ja muut laiteltua että saipa se sitten kotiutua tännekin.Ja onhan sieltä kiva kaivella nappeja,kun ne on järjestelty edes suurinpiirtein väreittäin. :)

    VastaaPoista
  20. Aivan ihana mekko. :D Harmi vaan mä olen just pari kokoa isompi :p

    Ja siis voi kuolaus noita Berninan tarvikekaappeja... Alan perehtymään noihin ja ompelukoneisiin, kunhan alan olee vakuuttuneempi valmistumiseni ajankohdasta, lupasin itselleni vuosi sitten että kun valmistun, ostan uuden ompelukoneen (tai saumurin, en ole ihan päättänyt vielä). :D

    VastaaPoista
  21. Mulle tuli mieleen tuosta lipaston takaseinästä että jos sitä kerta pidetään noin päin, sen takaseinän voi peittää vaikka kankaalla :) (nitojalla tai vaikka nastoilla kiinni vaan, voi vaihtaa mielen/sisustuksen mukaan!).
    Ihana mekko, retroudessaan kyllä ehkä vähän mummomainen ;) Mutta hieno joka tapauksessa!

    VastaaPoista
  22. ^^ Eijei, ei sen lopullinen paikka ole tuossa! ;) Se vain odottelee siinä ullakon panelointia ja pääsyä pois jaloista ja silmistä. =)

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.