maanantai 14. syyskuuta 2015

Pestuumarkkinoilla

Ystävä vinkkasi tuossa viikolla jonain päivänä Rautalammin pestuumarkkinoista, jollaisista en ollut aikaisemmin kuullutkaan. Kuullessani, että siellä on myös rompetori ja tunnelmallinen, kesäaikaan avoinna oleva sisustusliike, olin jo hyppäämässä autoon. Piti kuitenkin malttaa mielensä ja odotella sunnuntaita, sillä lauantai oli työpäivä. Mutta kannatti malttaa, sunnuntai oli odottamisen arvoinen!


Itse markkinatapahtuma oli aika samanlainen kuin markkinat yleensä - tivoli, metrilakuja joka kolmannessa kojussa, vossikka-ajelua ja niin edelleen. Myllyni-sisustusliike oli kuitenkin ihastuttava tuttavuus, josta ottamiani kuvia esittelinkin jo Instagramin puolella. Sieltä ostin kauan etsimäni Lilla Bruketin saippuapullon, ja saihan siinä samalla saippuaakin...




Herkkiksenä suosin enimmäkseen hajusteettomia pesuaineita, olosuhteiden pakosta, joten tässäkään tuo luksussaippua ei ollut se pääasia, vaan kaunis pullo. Juuri sain viime viikolla ihan hölmön maineen töissä, kun tuli puhetta saippuapulloista ja vessapapereista, ja totesin, etten ikinä osta meille keltaista vessapaperia, koska se ei sovi sisustukseen. Ei minua oikein ymmärretty, mutta herätinpähän ainakin hilpeyttä!

Toinen ylellisyysostos oli tuo Tine K Homen astiapyyhe. Ihanan pehmeä ja paksu, todellista luksusta! Vielä kun raaskisi käyttää sitä.




Rompetorilla olikin sitten toinen tunnelma. Oli turha etsiskellä siloisia ylellisyysesineitä kauniisti esille aseteltuina. Siellä työnnettiin kädet ruosteisia romuja täynnä oleviin puulaatikoihin ja pengottiin. Silläkin uhalla, että olo oli hyvin nopeasti erittäin likainen ja ruosteinen! Tätä komistusta ei kuitenkaan kauan tarvinnut penkoa, kun se näkyi jo kauas ryhdikkäänä yksityiskohtana pienempien romujen keskeltä.




Se oli se väri, joka sai minut pysähtymään sitkeisiin tinkajaisiin ja kantamaan lopulta kotiini tämän. Tämähän on vasta meidän viides puuarkkumme!


Poikien huoneen mintunvihreitä yksityiskohtia olen aikaisemminkin täällä esitellyt, ja tämä arkku päätyi tietysti tähän samaan huoneeseen.





Poikasille on kertynyt noita kovassa käytössä olevia ja tykättyjä Bruderin koneita ja traktoreita, jotka eivät ole mahtuneet sängynaluslaatikkoon. Nyt niille on ihan oma paikka, ja pikkuisille irtojutuille, kuten trukkipiikeille, on vielä sivussa tuo oma pikkulokeronsa!


Luulin jo tehneeni kaikki ostokseni, ja käteisetkin oli käytetty melkein viimeiseen euroon, kun huomasin vielä tämän pienen soman jakkaran epämääräisen hailakassa värissään. Myyjä pyysi siitä kymppiä, mutta minulla ei ollut kuin vitonen jäljellä. Koska porukka oli jo poistumassa paikalta ja tämäkin myyjä laitteli jo tavaroitaan autoon, heltyi hän ja lupasi jakkaran minulle vitosella. Ei paha!





Sinne se sujahti olohuoneen nurkkaan kuin olisi aina siellä ollut.


Kukkakauppakin piti oviaan auki eilen poikkeuksellisesti markkinoiden takia, ja sieltä huomasin tämän kauniin ja herkän huonekasvin, jollaista olen etsiskellyt ja kerran paikallisesta kukkakaupasta jo löysinkin, mutta eivät sieltä myyneet, koska käyttivät sitä asetelmien tekoon.


Kyselin kasvuvaatimukset tarkkaan ja totesin, että meiltä löytyy tälle sopivan valoisa paikka keittiöstä. Kaupat tehtiin ja olin onnessani saatuani tällaisen vihdoin! Paha vain, että unohdin kysyä tämän kasvin nimen. Kuka kertoisi minulle?


Ja vielä ihan vihoviimeinen ostos tuli tehdyksi sen jälkeen, kun olimme jo hypänneet autoon ja hakeneet mintunvihreän arkkuaarteeni kyytiin. Huoltoaseman pihassa oli vielä yksi myyntikoju, ja tottakai sekin oli käytävä kiertämässä. Tämä ruosteinen lampunjalka piti saada, mutta taaskaan ei ollut käteistä. Arkkua varten olin kuitenkin joutunut käymään ottomaatilla toistamiseen, ja vielä löysin parin euron kolikon rahapussin pohjalta. Olin jo menossa pois päin kuultuani, että hintapyyntö oli enemmän kuin käteiseni, mutta taas myyjä totesi, että ei kannata päästää ostajaa menemään ja myi tämän kahdella eurolla.


Onhan se hauska noinkin, mutta jos siitä hyvinkin jotain värkkäisi. Mikä ettei siitä vielä valaisintakin saisi rakenneltua. Ja löysinhän minä näiden esiteltyjen aarteiden lisäksi vielä sarvetkin ruostepyörääni, ja siippa kävi jo asentamassa ne paikalleen tienvarren kukkapusikossa nököttävään pyörään. Erityisen hauskaa oli tuntunut olevan lenkkeilijöillä, jotka sattuivat kohdalle juuri pyöräremontin aikaan. ;)

Oli kaikenkaikkiaan hieno reissu. Ihanan lämmin ja aurinkoinen ilma sattui koko päiväksi ja ystävän seurassa päivä hujahti hauskasti. Tästä markkinareissusta voisi tehdä jokasyksyisen perinteen! 

Ps. Tunika-arvonnassa onnekas voittaja oli Siinatar, joka kirjoitti: "Niin tajuttoman kaunis tunika, että ei mitään rajaa! Niin mun värinen ja oloinen kaiken kaikkiaan. Pistän kaikki peukut ja varpaat pystyyn, että arpaonni suosisi =)." Onnea voittajalle! Laita sähköpostiini yhteystietosi, niin saadaan tunika matkaan!

17 kommenttia:

  1. Ihania löytöjä! Rompetorit js peräkonttikirppikset on ihan parhaita paikkoja kierrellä! Ja niissä saa monestikin ihan kivasti tingattuakin. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siellä on aina sellainen henki, että pitää vähän kuljailla hinnan kanssa ennen kuin päättää ostaako.. :D

      Poista
  2. onpas ollu huikeita löytöjä <3

    VastaaPoista
  3. Mahtavat löydöt! Kivaa kun kasvi sai nimen :)

    VastaaPoista
  4. Hyviä löytöjä :) Minäkin tykkään tuosta herttaköynnöksestä, mutta kerran tai pari kertaa olen hengiltä saanut. Josko taas jossain vaiheessa tulee kokeiltua uudella onnella. Onhan minulla eräs toinenkin kasvi, jonka olen nyt saanut pidettyä hengissä jo parisen vuotta, vaikka aiemmin aina onnistui ko. kasvit tappamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla on alkanut sisäpeukalo vihertämään! :D

      Poista
  5. Sinä löydät aina näitä ihanuuksia! Arkkuja olen kaipaillut meillekin, mutta en ole täydellistä vielä löytänyt. Ja tokihan vessapaperin värin pitää olla sisustukseen sopiva! Kuten saippuankin (tästä olen saanut kuulla, että ei sillä ole väliä minkä väristä se saippua siellä pumppupullon sisällä on, kun ei näy mihinkään muulloin kuin käteen otettaessa ;D).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvoin niitä löytyy, se vain tuntuu kun täältä lukee! ;) No kieltämättä jos ei näy pullon läpi niin värillä ei mullekaan ole väliä, kunhan ei haise voimakkaasti! :D

      Poista
  6. No niin! Sanoisinko jotta vallan onnistunut rompereissu!! Muutama arkku meilläkin nurkissa..yksi onneksi lähti tyttärelle peittovarastoksi :) Niin ja aikas monta herttalyhtyä olen kyllä tappanut... Toivottavasti siun elää pitkään :) Muksaa viikkoa sinne ja onnea Siinattarelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uiks, toivotaan etten saa tuota hengiltä! Toiset kehuu että on niin helppo kasvi, arvasin et ne huijaa! :D

      Poista
  7. Apuaaa, mä just täällä pyörryin!! Siis ei oo todellista, olenko tosiaan sen taivaallisen ihanan tunikan voittaja? Siis niin mahtava yllätys =). KIITOS, KIITOS, KIITOS! Mä pistän saman tien postia tulemaan.
    - Siinatar -

    VastaaPoista
  8. Ihania ostoja! Ja ihan huippu ruukku sulla herttaköynnöksellä! <3 Tiiäkkö, oonko sulle kertonutkaan, että oon lähteny opiskeleen. =) Floristin ammattitutkintoon valmentavaa koulutusta.. t.Laura-serkku =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et oo kertonu, tosin ei oo kyllä nähtykään vissiin kohta kymmeneen vuoteen! ;D Onnea kovasti opiskeluun, ihana että oot lähempänä haavettasi!! :)

      Poista
  9. voi käääks,nyt harmittaa vielä enemmän että pestuumarkkinat meni sivu suun;)

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.